Kaartverkoop theaterseizoen Stadsschouwburg gestart

De kaartverkoop van seizoen 2023-2024 in Stadsschouwburg Haarlem is gestart. Tijdens de seizoenspresentatie op maandag 12 juni jl. interviewde presentatrice Rinske Wels in een uitverkochte zaal o.a. algemeen directeur Edwin van Balken en de programmeurs theater, opera en jeugd. Ook waren er optredens van operazangeres Anna Emelianova, cabaretier Fabian Franciscus en anderen. Huisgezelschap Club Kenau gaf een inkijk bij de zomerproductie Koning van Haarlem. En Ashton Brother Joost Spijkers vertelde over de kerstvoorstelling exclusief voor Stadsschouwburg Haarlem: Paleis der Wonderen.
 

Een greep uit het programma
Voor zowel de beginnende als de trouwe theaterliefhebbers is er dit jaar een uitgebreid aanbod zoals het Shakespeare theaterspektakel Midzomernachtsdroom van Theater Oostpool, Introdans en orkest Phion. Maar ook de door Theu Boermans geregisseerde opvolger van Amadeus: Mozarts Zauberflöte, een zeer gelaagde en actuele versie van Mozarts beroemde opera. Simone Kleinsma viert haar jubileum met een voor haar geschreven musical: De Hospita. Vanaf eind augustus staat de zomerkomedie Koning van Haarlem op het voorplein en vanaf 21 december brengen de Ashton Brothers de familiekerstvoorstelling: Paleis der Wonderen
 
Tussen de maar liefst 25 avonden dans staan groots gemonteerde cross-overs op het programma zoals de turboslapstickdansvoorstelling Knock-out van Jakop Ahlbom Company & ISH Dance Collective, of het swingende dansconcert GROOVE van The Ruggeds en Ghetto Funk Collective. Scapino Ballet Rotterdam staat samen met OPERA2DAY & DoelenEnsemble in de aangrijpende Song of the dark forest.
 
Toneel geeft dit jaar betekenis met thema’s als identiteit, oorlog en familiare verhoudingen. Ook bij dit genre grootschalige producties zoals de toneelbewerking van het filmmeesterwerk Melancholia van Lars von Trier en Toneelgroep Maastricht en Theateralliantie met het familietragikomedie Augustus: Oklahoma, de nieuwe versie van de theaterhit van 12 jaar geleden. Het Nationale Theater komt, in een regie van Erik Whien, met Brown Sugar Baby: een zenuwslopende komedie met livemuziek. 
 
Er staan drie bijzondere opera’s in de Stadsschouwburg, waaronder de met sterrenregens overladen Pocketopera Jevgeni Onjegin. We ontvangen maar liefst 20 van Nederlands bekendste cabaretiers en voor de jongsten staan Winnie de Poeh, Pinocchio, Peppa Pig en vele anderen in de rij om te betoveren met uiteenlopende familievoorstellingen.

 

“In de Stadsschouwburg zijn alle Haarlemmers, jong en oud, welkom om te komen genieten van de bijzondere voorstellingen die de top van de Nederlandse artiesten en gezelschappen bij ons komen presenteren. Wil je een keer theater uitproberen, kies dan een voorstelling uit de reeks ‘Aangenaam kennismaken’: voor € 12,50 naar een toneelstuk of dansvoorstelling”, aldus Edwin van Balken, algemeen directeur Stadsschouwburg Haarlem.

 

Wat Start verkoop Stadsschouwburg Haarlem seizoen 23/24
Waar Stadsschouwburg | Wilsonsplein 23 | Haarlem
Informatie en kaartverkoop www.stadsschouwburghaarlem.nl

 

Foto © Marijke de Gruyter

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK