MYRTE SIEBINGA ZOEKT EEN KAMER

De Warme Winkel wordt nationaal en internationaal geroemd om hun geestige, brutale en intelligente voorstellingen. Zo plagieerden zij integraal Café Müller van Pina Bausch in De Warme Winkel speelt De Warme Winkel, zetten ze het (seksuele) identiteitsdebat op scherp in Lady Chatterley’s Lover en Brideshead Revisited, verpulverden ze bezoekersrecords in het Amsterdamse Bostheater met De Drie Musketiers, deelden ze het podium met reality-tv-sterren uit Temptation Island en Ex on the Beach in Een oprechte ode aan de Ironie, gooiden ze hoge ogen met hun klimaattrilogie en werden ze afgelopen jaar met hun eerste Duitse voorstelling Der Bus nach Dachau geselecteerd door het prestigieuze Berlijnse Theatertreffen als 1 van de 10 beste voorstellingen van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. 

In hun nieuwe voorstelling Myrte Siebinga zoekt een kamer gebruiken ze de woningnood als plaksnor voor een overbezette wereld. Aan het begin van haar wooncarrière bestormt Myrte vol goede moed de woningmarkt. Myrte gaat op zoek naar een huis, een thuis, een begin van het zelfstandige leven, maar stuit op de onverbiddelijke puinhopen van 35 jaar neoliberale woonpolitiek.

Tijdens een felle satirische hospiteeravond bij een woongroep wervelen we door perspectieven, uitwassen en opties in een wereld waarin ruimte schaars is geworden. Woonruimte, stikstofruimte, ademruimte, bewegingsruimte. Ruimte opeisen, ruimte delen en het verlangen naar bewoonbare planeten…

Of Myrte die kamer vindt is nog onbekend, maar De Warme Winkel staat borg voor een verrassende avond.

 

De Warme Winkel – Myrte Siebinga zoekt een kamer

16, 17 februari Schuur, Haarlem

5 t/m 13 maart Frascati, Amsterdam

WWW.DEWARMEWINKEL.NL

 

 

Foto © Lonneke van der Palen

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK