NIEUW: Queer Theater Festival

Tijdens de Pride vindt voor de allereerste keer in Amsterdam het Queer Theater Festival plaats. Met diverse theater­producties worden verhalen verteld vanuit verschillende perspectieven van de queer community. Het festival wordt gehouden van 28 juli t/m 8 augustus 2021 in het OBA Theater. Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel, Theater van de Heelheid en studio 52nd.

 

Het Queer Theater Festival viert de diversiteit aan talenten, stemmen en verhalen van artiesten, kunstenaars en publiek. De performers maken met verschillende kunstvormen en cultuuruitingen actuele en relevante maatschappelijke thema’s zoals grensoverschrijding, genderidentiteit- en diversiteit bespreekbaar. Als cultureel podium draagt het festival bij aan de zichtbaarheid van de LGBTIQ+ gemeenschap bij het publiek.

 

Vier producties,  19 voorstellingen

Het festival bestaat uit vier producties die bij elkaar opgeteld goed zijn voor 19 voorstellingen in het OBA Theater. Na iedere voorstelling is er ruimte voor een nagesprek met de makers en acteurs.

 

CHMSX stories

Theater van de Heelheid verzamelde ervaringsverhalen over het taboeonderwerp ‘sex onder invloed van drugs’. In de mozaïekvertelling ‘CHMSX stories’ schakelen drie acteurs uit verschillende generaties, begeleid door een pompende live soundtrack, virtuoos tussen die ervaringsverhalen.

 

Shirt uit Fahd!

In Shirt uit Fahd!, een coproductie van Het Zuidelijk Toneel, Alles voor de Kunsten en Likeminds, geeft theatermaker en acteur Fahd Larhzaoui een inkijkje in de gayscene met zijn feesten en geëxperimenteer met drugs. Hoe ga je om met totale vrijheid? Waar liggen grenzen als alles grenzeloos is?

 

Casting ‘The Pass’

Het Zuidelijk Toneel komt met Casting ‘The Pass’, waarin een jonge acteur (gespeeld door Jord Knotter) auditie doet bij een ervaren castingdirector voor zijn droomrol en langzaam wordt meegezogen in een manipulatieve wereld van macht en onderwerping. Een moedige voorstelling over een systemisch probleem.

 

FOK ME HOKJE

FOK ME HOKJE, een productie van Studio 52nd, is een voorstelling over gender-en seksuele oriëntatie.

 

Kwaliteitstheater

Het Queer Theater Festival is een initiatief van de OBA in samenwerking met Het Zuidelijk Toneel, Theater van de Heelheid en studio 52nd. Met de producties maken ze taboes zichtbaar, houden ze grenzen kritisch tegen het licht en zoeken ze de discussie hierover op. Dit doen ze op een verbindende manier die toegankelijk is voor iedereen. Dat is de kracht van het theater en het mooie van het Queer Theater Festival. Kwaliteitstheater wordt gecombineerd met activisme en liefdadigheid.

 

Tickets & info: hzt.nl of oba.nl/pride

 

 

Foto: Shirt uit Fahd! © Bas de Brouwer

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK