Via Berlin presenteert HUIS G

Via Berlin brengt met HUIS G een snijdende muzikale liefdesthriller die de toeschouwer getuige maakt van de vele kanten van een verslavende relatie op de grens tussen liefde en geweld. UITMAG.NL sprak met het gezelschap.

 

Waar gaat HUIS G over?

HUIS G. is een sensueel en ontroerend liefdes­verhaal dat de vele kanten van een broeierige, heftige liefdesrelatie belicht. Een hele liefdesgeschiedenis vertolkt zich in prachtige bewegingstaal en opzwepende livemuziek.

 

Waarom een voorstelling te maken over gevaarlijke relaties?

De voorstelling laat zien hoe gewone geliefden langzaam verstrikt kunnen raken in gevaarlijke liefdesrelaties. Door herkenning, humor, ontroering en sensualiteit, verleiden wij het publiek mee te gaan in deze broeierige relatie en naderhand te reflecteren op zowel de relatie als op de rol die je als omstander hebt.

 

Voor wie is deze voorstelling bedoeld?

Deze voorstelling is voor iedereen die geïnteresseerd is in de dynamiek van relaties. Het publiek omschrijft de voorstelling als ‘ijzersterk, ogen openend, ongelooflijk raak en ontroerend.’ Het geeft mensen woorden en inzichten om samen over de schaduwzijde van liefde te praten. Schadelijke gedragspatronen kunnen bij iedereen ontstaan. Het is belangrijk ze te herkennen en erover te praten. De voorstelling is tot stand gekomen op basis van improvisaties, zowel in beweging als in muziek, en door gesprekken met slachtoffers, Veilig Thuis en de Blijfgroep over de vele gezichten van schadelijk gedrag. Het wetenschappelijk onderzoek met hoogleraar Johan Karremans van de Radboud universiteit, is verweven met de voorstelling, en zet aan tot een breder gemeenschappelijk gesprek.

 

Waarom moeten bezoekers zeker naar HUIS-G komen kijken?

De voorstelling maakt diepe indruk door de veelzijdigheid, de prachtige beelden en de waanzinnige performers. Een ontroerende, herkenbare en spannende choreografie met een zeer broeierig en sensueel bewegingsspel, die bij elke voorstelling weer aangejaagd wordt door een hypnotiserende soundtrack, live gecreëerd door topmusici Remco Menting en Oene van Geel. Een grote aanrader voor iedereen die iets meer van de liefde wil begrijpen!

 

Wat willen jullie de kijkers meegeven, wat is het doel van de voorstelling?

Met deze voorstelling willen we vragen opwerpen over hoe mensen in zulke relaties belanden en waarom mensen vast blijven zitten in relaties met schadelijke gedrags­patronen. De voorstelling is bevreemdend herkenbaar. Na de voorstelling durven mensen vragen aan elkaar te stellen die vaak onbesproken blijven.

 

Schadelijk gedrag in relaties is een pittig thema. Geven jullie ook nazorg?

Het verdiepende nagesprek aansluitend op de voorstelling biedt ruimte om overpeinzingen en ervaringen uit te wisselen onder leiding van onze programmamaker Mara van Nes. Daarnaast staan wij in nauw contact met Veilig Thuis en de Blijfgroep waar specialisten 24/7 bereikbaar zijn.

 

DE VOLLEDIGE SPEELLIJST VIND JE OP WWW.VIABERLIN.NL

 

Foto © Moon Saris

DEEL DIT ARTIKEL OP

Facebook
Twitter
WhatsApp
LinkedIn
Email

WAT IS ER TE DOEN VANDAAG

LEES UITMAG.NL ONLINE

UITMAG.NL OP INSTAGRAM

UITMAG.NL OP FACEBOOK